I går havde mine kolleger og jeg sådan en mandag, hvor der bare var rigtig mandag, med træthed og behov for sukker.
Jeg lovede derfor, at jeg ville bage en kage, så vi ikke ville gå sukkerkolde i dag 😁 Jeg kom i tanke om, at jeg til min fødselsdag i efteråret lavede en nem og meget lækker roulade, hvor der bestemt ikke er sparret på sukkeret 😆 Jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i den i eftermiddag!
Vær opmærksom på, at cremen skal laves dagen i forvejen!
Opskrift:
Chokoladecreme
3/4 blad husblas
180 gram mælkechokolade
3 æggeblommer
25 gram sukker
120 ml. piskefløde
120 ml. mælk
Rouladebund
5 æg
225 gram lyst rørsukker
75 gram hvedemel
30 gram kakaopulver
1,5 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Chokoladecreme
1. Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
2. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en anden skål
3. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen og sigt cremen.
4. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme.
5. Hæld cremen over chokoladen og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremen samler sig og får en blank overflade. Kom cremen i køleskabet natten over med film henover. Lad filmen læggen henover cremen for at undgå kondens.
Rouladebund
1. Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt i en skål. Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen i en anden skål og vend det i æggemassen. .
2. smør dejen ud i et jævnt lag til den er ca. 1 cm. tyk på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag rouladen ved 200 grader i ca. 10 min.
3. Drys et tyndt lag sukker ud over bunden og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend bunden på hovedet og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden køle af i et par minutter.
Sammenrulning
1. smør et tyndt lad chokoladecreme ud på bunden. Rul forsigtigt rouladen stramt sammen på den lange led og lad den sidde i spænd i bagepapiret, når den er færdigrullet. Lad rouladen hvile i køleskabet i min. 1 time.
Server med vaniljeflødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar