Jeg er vild med banankage og faldt tilfældigt over denne kage på webopskrifter.dk. Jeg bagte den til mine kolleger og den er virkelig lækker.
Jeg bagte den i min 28 cm. springform.
Ingrediensliste:
Vaniljecreme:2 ½ dl. piskefløde
2 tsk vaniljesukker
200 gram hvid chokolade
Chokoladekage:
125 gram smør
2 æg
200 gram sukker
100 gram mel
4 spsk. kakao
1 knivspids salt
2 tsk. vaniljesukker
Banankage:
75 gram smør
3 modne bananer
2 æg
125 gram sukker
125 gram mel
½ tsk. bagepulver
1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
Kom fløden i en gryde. Rør vaniljesukker ud i fløden og lad det koge op.
Hak den hvide chokolade i grove stykker og læg det i en skål, der kan tåle varme. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom husholdningsfilm over cremen. Filmen skal røre let ved cremen, så der ikke dannes skind på denne. Stil den på køl i et par timer, til den er helt kold.
Chokoladekage:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kakao, salt og vaniljesukker og sigt det i æggemassen. Vend de tørre ingredienser forsigtigt i. Vend så det smeltede smør forsigtigt i. Smør formen og hæld dejen heri. Lad den stå mens du laver banankagen, der skal ovenpå.
Banankage:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Mos bananerne og stil dem til side. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Sigt mel, bagepulver og salt i og vend det forsigtigt i dejen. Vend herefter den smeltede smør og bananmosen i dejen. Hæld dejen forsigtigt oven på den ubagte chokoladekage. Kør enden af en gaffel igennem kagen, så kagerne blander sig lidt - dog ikke for meget.
Bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter. Stik evt. en kødnål i kagen for at være sikker på, at den er helt bagt. Lad kagen køle helt af.
Pisk flødecremen kort til den har konsistens som let flødeskum. Pisk ikke for meget, da cremen så skiller! Smør cremen på toppen af kagen og pynt evt. med guldstøv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar