tirsdag den 9. januar 2018

Bløde gulerodsbrud

Min mand skulle igen have morgenbrød med på job. Jeg modtog en besked, hvor han skrev: "de (hans kolleger) vil meget gerne have hjemmebag, men sagde at det skulle de ikke regne med". Så er det man godt kan læse, hvad der står mellem linjerne 😭 Jeg besluttede, at jeg ikke ville bage de sædvanlige. For flere år siden bagte jeg nogle vildt lækre gulerodsbrud, men har faktisk ikke bagt dem siden og det tænkte jeg der skulle laves om på 😊 Når jeg bager sørger jeg gerne for, at der altid bliver lidt til frysren, så jeg bager derfor gerne store potioner. Opskriften kan jo sagtens deles, hvis der ikke ønskes så stor en portion. God fornøjelse. 

Opskrift (28 stk.)
1 l. lunken vand
100 gram gær
2 dl. solsikkeolie
2 spsk. groft salt
4 spsk. rørsukker
600 gram speltmel 
1 kg. hvedemel

4 æg
400 gram revne gulerødder
200 gram solsikkefrø

Fremgangsmåde:
Jeg bruger altid røremaskine, når jeg bager.

Kom det lunken vand i skålen og opløs gæren heri. Tilsæt herefter olie, salt, rørsukker og speltmel og rør det sammen. Rør derefter hvedemel i dejen, lidt efter lidt. Det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tør. Den må gerne være ret klistret. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og lad dejen hæve lunt i ca. 1 time. 

Lav en fordybning i dejen, hvori æggene slås ud i sammen med solsikkefrø og de revne gulerødder. Ælt dejen godt, så solsikkerfrø og gulerødder bliver godt fordelt. Dejen skal være meget klistret. 

Brug to spiseskeer til at fordele dejen i pæne klatter på en bageplade klædt med bagepapir - jeg havde 8 boller på en plade. Lad igen bollerne hæve i ca. 30-45 min. inden de bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. 

Bollerne er frysegnede. 



  
Nøj de blev lækre! Og store (tallerkenen er en middagstallerken)! Jeg tror helt sikkert, jeg skal have lavet en ny portion i vinterferien, når jeg skal have et par hyggedage med drengene. Så skal vi rigtig hygge med varme boller og skumfiduskakao 😋

Ingen kommentarer:

Send en kommentar