Jeg skulle igen igen have kage med på arbejde. Denne gang var jeg lidt under tidspres på grund af arrangement i børnehaven. Jeg havde derfor besluttet, at det skulle være en nem og hurtig kage.
Jeg søgte efter inspiration i Facebook-gruppen 'Bageglad!' - virkelig god og inspirerende gruppe. Valget faldt på en helt klassisk banankage med store lækre chokoladestykker.
Opskrift:
4 æg
250 gram lys rørsukker (smager er meget bedre end almindelig sukker)
2 tsk. vaniljesukker
150 gram hvedemel
1 tsk. fint salt
2 tsk. bagepulver
150 gram smør, må gerne være saltet
300 gram banan, må gerne være moden
100 gram mørk chokolade, 60-70 %
Glasur:
75 gram chokolade
25 gram smør
Flormelis
Vaniljeessens
Fremgangsmåde:
1. Sukker, æg og vaniljesukker piskes lyst og skummende. Brug med fordel en røremaskine.
2. Bland mel, salt og peber i en anden skål og sigt det ned i æggemassen. Blandes rundt, IKKE piske!
3. Smelt smørret, mos bananer og bland disse to ting sammen. Vend dem i dejen.
4. Hak chokoladen i store stykker og vend den i dejen.
Beklæd en springform (ø 22 cm.) med bagepapir og smør kanterne.
Bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter.
Smelt smør og chokolade til glasur i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis til den ønskede konsistens opnås. Smag til med vaniljeessens. Smør glasuren og lad den stivne inden kagen tildækkes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar