mandag den 19. juni 2017

Smørkage (en Amo-klassiker)



I går var der sommerfest i min søns dagpleje og jeg havde som altid meldt mig til kagebagning. Valget faldt på smørkagen fra Amo. En klassiker som jeg har fået gennem hele min barndom. Jeg har dog justeret lidt i mængden hist og her.


Opskrift:
600 gram hvedemel
200 gram smør (ikke smeltet)
100 gram gær
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl. mælk
1½-2 tsk. kardemomme


Remonce:
250 gram blødt smør

250 gram brun farin


Pynt: hvid og brun glasur


1 pakke færdig kagecreme (eller hjemmelavet, hvis man lyster)


Fremgangsmåde:
Mælk lunes og gæren opløses heri. Mel og de øvrige ingredienser blandes i og det hele æltes sammen til en ensartet dej (jeg bruger røremaskine). Dejen stilles til hævning i ca. 30 min.


1/3 af dejen tages fra og rulles ud til en tynd bund, der placeres i en bradepande beklædt med bagepapir. Dejen smøres med et tyndt lag remonce og kagecremen kommes ovenpå.
Resten af dejen deles i to og hver portion rulles ud til en rektangel på ca. 20x60 cm. Dejen smøres med remonce og rulles som en roulade fra den smalle ende. Hver roulade skæres ud i ca. 15 snegle som placeres ovenpå creme. Kagen stilles til hævning i ca. 30 min. og bages herefter i ca. 15 min. ved 220 grader.


Når kagen er afkølet pyntes denne med glasur.


(jeg glemte at tage billede af den færdige kage, ups!)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar