Jeg elsker at forkæle både mine og min mands kolleger med kage. Sidst jeg havde morgenbrød med på arbejde, blev vores kolleger derfor også forkælet med en "lille" kanelsnegl.
Jeg fandt opskriften i gruppen "Bageglad" på Facebook, som klart er et besøg værd. Muligvis er det www.bagvrk.dk der står bag opskriften. Den findes i flere forskellige variationer rundt omkring på Facebook, nettet og Pinterest.
Opskrift:
Dej
50 gram gær
2 dl. mælk
2 æg
4 spsk. sukker
1/2 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
100 gram blødt smør
ca. 600 gram hvedemel
Remonce
200 gram blødt smør
100 gram farin
50 gram rørsukker
2 spsk. kanel
Glasur
Flormelis
Kogt vand (kogt vand gør glasuren blank)
Hjemmelavet kagecreme eller 1/2 brev pulver til kagecreme (jeg brugte bare det billigste de havde i Rema 1000).
Fremgangsmåde:
Lav kagecremen ud fra opskrift eller vejledningen på pakken.
Lun mælken til gærdejen, til den er håndvarm. Smulder og rør gæren ud deri. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og det bløde smør, og rør godt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt og ælt ca. 10 minutter, til dejen er blød og glat. Ælt gerne dejen på en røremaskine, så den bliver banket godt igennem. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Jeg lavede dobbeltportion for at få to snegle.
Bland alle ingredienserne til remoncen og rør med håndmixer, til den er jævn. Sæt til side.
Efter hævning æltes dejen igennem og rulles ud til en rektangel på ca. 35×55 cm. Fordel remoncen jævnt over hele dejen. Husk at smøre det helt ud til kanterne! (der er ikke nogen, der gider spise tørre kanter uden snask)
Fordel herefter cremen på dejen i et jævnt lag.
Rul dejen sammen fra den brede side, så du får en 55 cm lang roulade. Skær de to yderste ender af, og skær rouladen i brede skiver af 4 cm i tykkelsen.
Tag bunden af en springform (min. 24 cm.) og læg et stykke bagepapir henover. Tag en af de midterste snegle, og læg den på midten af bagepapiret. Fold den yderste snip fra sneglen ind under (som man gør med almindelige kanelsnegle). Tag endnu en skive, læg den yderste snip ind under den første kanelsnegl, men gør det lidt forskudt, så den nye overlapper, og rul den forsigtigt rundt om den første skive, mens du ruller skive nummer to ud. Indersiden af snegl nummer to, skal vende ind mod snegl nummer et. Afslut med at lægge snippen ind under kanelsneglen. Fortsæt, indtil du har brugt alle skiverne, og husk at putte snipperne ind under. Der skal være lidt luft fra kanten af bunden og ind til sneglen, så der er plads til hævning.
Hvis du er i tvivl om, hvordan man samler sneglen, så har bagvrk.dk lavet en vejledning på Youtube som du finder her: https://www.youtube.com/watch?v=ZOeSif81keE
Kom rammen fra springformen omkring bunden og luk denne omkring sneglen. Sneglen stilles til hævning i 30 min.
Mens sneglen hæver varmes ovnen op til 180 grader. Sneglen bages i 45-50 min. Ovne er forskellige, så hold altid øje med dit bagværk, så det ikke får lidt eller for meget. Når kagen kommer ud af ovnen stilles den til afkøling på en bagerist.
Når sneglen er kølet af, pyntes den med glasur.
God fornøjelse og god appetit :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar