tirsdag den 15. november 2016
Oksekød med låg af blomkål/sød kartoffelmos
For noget tid faldt jeg på Pinterest over en opskrift, der så ret så lækker ud. I går hev jeg den så frem. Jeg har lavet lidt om i opskriften, så den er blevet stivelsesfri. Det var virkelig en lækker ret, som helt sikkert skal laves igen.
Ingredienser:
500 gram magert hakket oksekød
1 hel blomkålshoved
2 søde kartofler
2-3 gulerødder
1 løg
½ dl mælk
100 gram revet ost
Salt, peber og cayennepeber
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern
3. Rengør blomkålshovedet og skær det i mindre stykker
4. Kom de søde kartofler og blomkål i en gryde og kog det i ca. 15 min. eller til både de søde kartofler og blomkålen er helt møre.
5. Hak løget i tern og brun det i en gryde med lidt olie. Kom derefter kødet i og brun dette sammen med salt og peber. Smag til med cayennepeber til du får den ønskede styrke.
6. Skræl gulerødderne og riv dem. Brug evt. den lille side af rivejernet, hvis gulerødderne ikke skal være helt så synlige for grøntsagsforskrækkede børn ;)
7. Når de søde kartofler og blomkålen er kogt møre moses disse med elpisker. Tilsæt mælken lidt efter lidt, så mosen ikke bliver for vandet (tilsæt evt. lidt krydderi til mosen. Jeg er ret vild med pommes frites krydderi fra Santa Maria og anvender det næsten i alle retter i stedet for salt).
8. Kom kødet i bunden af et fad. Derefter fordeles de revne gulerødder over kødet. Til slut laves et låg af grøntsagsmosen og retten drysses med revet ost.
9. Retten bages i ovnen i ca. 15-20 min. eller til osten er gylden.
Jeg orkede ikke at lave salat, så i stedet serverede jeg retten på en bund af fintsnittet grønkål (kan købes i Rema 1000).
God fornøjelse og god appetit :)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar