tirsdag den 1. november 2016

Marcipanmuffins med hindbærflødebolleskum og chokoladeovertræk

I anledningen af min fødselsdag skulle jeg have kage med på arbejde. Jeg brugte lang tid på, at fundere over hvilken kage jeg skulle vælge. For efterhånden længe siden faldt jeg over et billede på søde Julies (http://boerger.dk/julie/) blog af, hvad der lignede en muffin med en flødebolle på toppen :D
Det billede kom jeg igen i tanke om, da jeg sad og funderede og hvad jeg skulle bage :) Mit valg faldt derfor på hendes marcipanmuffins med hindbærflødebolle-topping. Portionen passede lige til, at der kunne blive til mine og min mands kolleger - de faldt bestemt i god jord begge steder. Jeg var også selv helt vildt med dem, så det er absolut ikke sidste gang jeg har lavet dem!


Jeg beklager det dårlige billede, men det er lige det eneste jeg har :)


Tag endelige et kig forbi Julies blog (http://boerger.dk/julie/). Hun har nogle rigtig lækre opskrifter.
Nå, nu til sagen :)


Opskrift - muffins:
140 gram lys rørsukker (der kan også anvendes almindelig sukker)
150 gram blødt smør
4 store æg
150 gram groftrevet marcipan (jeg har altid marcipan i fryseren og det er nemt at rive, når det er frossen)
½ de. mælk
150 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1-2 tsk. vanillepulver


Fremgangsmåde - muffins:
Sukker og smør piskes til en ens masse, sammen med vanillepulver. Tilsæt æggene ét af gangen. Rør den revne marcipan i blandingen.


Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og rør det i marcipan-blandingen. Tilsæt til sidst mælken.


Fordel dejen i muffinformene, og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 min. Lad dem derefter køle helt af. Sluk ikke ovnen, men skru ned på 180 grader. Jeg stiller altid papirmuffinforme i en muffinbageplade. Så undgår man at dejen flyder ud af formen under bagning.


Opskrift - hindbærflødebolleskum:
150 gram sukker
½ dl. vand
75 gram æggevide
100 gram frosne hindbær (andre bærtyper kan sagtens anvendes)
200 gram Odense mælkechokolade


Fremgangsmåde - hindbærflødebolleskum:
De frosne hindbær gives et hurtigt opkog i en lille smule vand. Hvis man godt kan lide lidt større klumper med hindbær i skummet, gøres der ikke mere (andet end at hælde vandet fra). hvis man foretrækker en skum uden for mange korn, moses bærerne i en sigte, og kun “saften” fra mosen anvendes, samt et par enkelte skefulde af selve massen.


Vand og sukker koges op i en gryde i 2 minutter, imens du pisker æggehviderne let. Hæld derefter sukkerlagen langsomt ned i hviderne, mens der piskes (med elpisker) ved medium styrke. Det skal piskes meget stift, så det ikke flyder ud – jeg pisker i ca. 15 min., hvoraf jeg pisker hindbærerne med i de sidste 5 minutter.


Kom den færdige masse i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på de afkølede muffins. Anvende en rund tylle. Stil muffinene tilbage i ovnen, og bag dem ved 180 grader i 5 min., så fyldet bliver fast i overfladen.


Smelt chokoladen over et vandbad, og påfør dem muffinene. Jeg brugte en bagepensel af silikone.


Muffinene bør opbevares på køl.







God fornøjelse! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar