søndag den 7. august 2016

Choko/orange granola

Til morgenmad spiser jeg altid skyr med frugt og hjemmelavet granola. I foråret 2016 deltog jeg på en bootcamp med Michelle Kristensen - det var her jeg fik øjne op for granola. Hun har lavet en lækker opskrift på choko-orangegranola. Jeg har dog lavet noget om i opskriften, men den oprindelige opskrift kan findes i Michelle Kristensens bog Mission Sund, der kan købes i hendes webshop på hendes hjemmeside www.michellekristensen.dk.

Her kommer min udgave af opskriften. Opskriften rækker ca. til en uge, hvis der spises 2-3 spsk. pr. måltid.

Ingredienser:
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1,5 dl. havregryn
1,5 del. mandler
1,5 dl. græskarkerner
2 modne bananer
2 tsk. vanillepulver
Skal og saft fra 1 økologisk appelsin
3 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde:
Alle frø og kerner kommes i en skål. Mandler og græskarkerner kan inden hakkes fine i minihakker, hvis man som mig ikke er så vild med hele nødder og kerner. Bananerne blendes eller moses med en gaffel og tilsættes. Skallen fra appelsinen rives henover massen og saften presses efterfølgende ud. Sidst tilsættes vanillepulver og kakaopulver og det hele røres godt sammen. Herefter smøres massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages 40-60 min. ved 150 grader varmluft. Der vendes jævnligt rundt i blandingen for at undgå, at den klumper. Efter afkølingen opbevares granolaen i en tætlukket beholder i køleskabet.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar