torsdag den 14. juli 2016

Blomkålspizza

Blomkålspizza


Jeg spiser som udgangspunt ikke stivelse og derfor eksperimenterer jeg af og til med opskrifter på ting, der ligner det jeg spiste tidligere. Jeg elsker pizza og har fundet blomkålspizza som et godt alternativ til den rigtige pizza med mel-dej. Mange blomkålsbunde indeholder ost, men det har jeg udeladt, da jeg foretrækker ost på selve pizzaen og fedtindholdet bliver for stort, hvis der skal ost i både bund og som topping.

Opskrift:
1 blomkålshoved (kan udskiftes med andre grøntsager. En mængde på 450-500 gram er passende)
4 store æg
2 tsk. FiberHUSK
Santa Maria Pommes Frites krydderi
Peber

Fremgangsmåde:
Blomkålshovedet kommes i en minihakker eller food-processor og hakkes helt fint. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og massen blandes godt sammen. Lad massen stå 5-10 min., så FiberHUSKen kan få lov at gøre sit arbejde.
Herefter smøres massen/dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Massen/dejen bages ca. 15 min. (eller til den bliver gylden) ved 200 grader (ikke varmluft). Nu tilsættes det ønskede fyld og pizzaen bages igen til fyldet er færdigbagt.
Server evt. med en lækker salat.

Forslag til fyld:
Ost (gerne cheddar)
Salsa eller tomatsauce
Skinkestrimler
Peperoni
Cocktailpølser
Peberfrugt
Løg

Salsa eller tomatsauce
Ost (gerne cheddar)
Kødsauce
Spaghetti
Pepperoni
Peberfrugt
Løg

Salsa eller tomatsauce
Ost (gerne cheddar)
Kylling
Bacon
Små broccolibuketter
Peberfrugt
Løg
Karry

Salsa eller tomatsauce
Serrano skinke
Frisk mozzarella

Grøn pesto
Løg
Rucolasalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar