Jeg skulle have boller med til morgenmad på arbejde i dag og tænkte, at jeg i den forbindelse også ville bage en morgenkage til mine søde kolleger. Jeg Googlede lidt rundt efter forskellige opskrifter og faldt over denne ved www.bageglad.dk. Jeg synes den så rigtig lækker og indbydende ud. Opskriften var meget nem og dejen var rigtig fin at arbejde med. Hvis kanelstængerne smager lige så godt som de ser ud, bliver det bestemt ikke sidste gang de bliver bagt her i huset. Der bliver to kanelstænger ud af opskriften. Min mand fik den anden med på arbejde, så jeg er spændt på at høre "dommen" fra hans kolleger. Mine kollegers dom var, at den var bedre end bagerens - det er vist ikke helt skidt så :)
Opskrift:
25 gram gær
1,5 dl. vand
50 gram sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
35 gram smeltet smør
1 æg
450 gram hvedemel
Kagecreme - jeg brugte denne gang en færdigblanding, hvilket ellers aldrig sker, men min tid var lidt knap, så jeg havde ikke tid til at vente på, at en hjemmelavet creme skulle køle af.
Remonce:
100 gram blødt smør
100 gram brun farin
3 tsk. stødt kanel
Pynt:
1 æg til pensling
Flormelis
Kogt vand
Fremgangsmåde:
Rør gæret ud i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og æg. Ælt nu mel i lidt efter lidt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter.
Lav imens kagecremen efter instrukserne på pakken. Lav remoncen ved at piske alle ingredienserne sammen med en håndmikser i en lille skål.
Del gærdejen i to og rul hver del ud til en stor firkant - det er en god idé at rulle den ud på bagepapir, så kanelstangen nemt kan flyttes over på en bageplade bagefter. Fordel remoncen på midten af firkanten så der er to sider uden remonce. Kom kagecreme ovenpå remoncen.
Skær de bare sider af kanelstangen i strimler - jeg skar 12 strimler på mine. Fold nu strimlerne ind over hinanden skiftevis fra hver side. Flet hele kanelstangen. Fold enderne af kanelstangen godt ind og tryk til, så fyldet ikke kan ryge ud når den bages.
Pensl kanelstængerne grundigt med æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 15-18 minutter, til de er gyldenbrune. Lad kanelstængerne køle af på en bagerist.
Rør glasuren og pynt kanelstængerne, når de er kølet helt af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar