Hindbærsnitter med marcipanovertræk
Jeg elsker hindbærsnitter. For efterhånden en del år siden faldt jeg over en opskrift i et ugeblad på hindbærsnitter med marcipanovertræk. De så vildt lækre ud - alligevel endte opskriften med at lægge flere år i min opskriftsamling før jeg fik den afprøvet. Men nu hvor den er afprøvet er den min klare favorit, når det kommer til hindbærsnitter. Jeg laver aldrig de klassiske med glasur, ja jeg finder dem faktisk en anelse kedelige :)
Opskriften får I her - god fornøjelse
Opskrift:
Mørdej
400 gram hvedemel
200 gram bagemargarine
100 gram flormelis
1 æg str. M/L
Fyld
150-200 gram hindbærmarmelade (andre slags kan snildt anvendes)
Smørcreme
60 gram blødt smør
60 gram flormelis
1 tsk. vanillesukker
Overtræk
200 gram ren rå marcipan
200 gram flormelis
60 gram glukosesirup
Pynt
100 gram chokolade
Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. en time. Rul dejen tyndt ud. Brug et lidt stort gals eller en udstikker og udstik dejen i et lige antal figurer. Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min. ved 220 grader (ikke varmluft). Afkøl.
Fyld
Smør marmelade på halvdelen af de udstukkede figurer. Læg den anden halvdel ovenpå.
Smørcreme
Pisk ingredienserne til smørcremen sammen med en elpisker og fordel den ovenpå snitterne.
Overtræk
Bland ingredienserne sammen og rul marcipanmassen ud. Udstik med et glas eller en udstikker, der i omfang er en anelse mindre end den, der blev brugt til mørdejen. Kom de udstukkede marcipan figurer ovenpå snitterne.
Pynt
De færdige hindbærsnitter pyntes med chokolade smeltet over vandbad. Når chokoladen er afkølet en smule kommer jeg den i en frysepose og klipper et lille hul, så er snitterne super nemme at dekorere.
Hindbærsnitterne opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder. Snitterne kan sagtens fryse og tør op på kort tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar